Dagje naar de Apenheul

Wanneer je meer wilt dan een gewone dierentuin je kan bieden, dan is de Apenheul de plek waar je moet zijn. Niet in de laatste plaats omdat de apen en de bezoekers gewoon dezelfde ruimte bevolken. Tenminste, in grote mate. Er zijn verschillende apen die gewoon vrij door het park lopen. Dit is dan ook altijd de filosofie van het park geweest. De dieren moesten vrij rond kunnen lopen om meer plezier te hebben. Op die manier konden de apen dan ook meer plezier schenken aan de bezoekers. Dit idee is na vele jaren nog altijd niet veranderd.

Lange geschiedenis

De Apenheul is inmiddels al lang niet meer weg te denken uit Nederland. Vooral wanneer er ook maar in de buurt van Apeldoorn verbleven wordt, zal dit park op het lijstje van dingen die absoluut gedaan moeten worden komen te staan. Dat komt vooral ook omdat door de jaren heen het aantal apen steeds verder is uitgebreid en er dus ook echt van alles te zien is. Het is zelfs zo dat specialisten studies in het park zijn komen uitvoeren waar het het gedrag van apen betreft. Dit maakt het dan ook zo’n bijzondere belevenis die nergens anders te vinden is.

Samen met de apen

Het belangrijkste om te weten als je een dagje naar de Apenheul gaat, is dat de apen op hun best zijn als je ze gewoon hun gang laat gaan. Dit betekent dus dat het aan te raden is om de dieren ook echt geheel vrij te laten. Wanneer je dit doet dan kan dat ook sterk je bezoek ten goede komen. De kans is dan immers zeer veel groter dat je alle soorten apen tegen zal komen die er in het park te vinden zijn. Die uitdaging maakt het allemaal natuurlijk nog leuker en spannender.