Dagje naar Julianatoren

Julianatoren is het pretpark voor de allerjongsten onder ons. Het pretpark is al meer dan 100 jaar oud en dankt zijn naam aan de hoge toren die onderdeel is van het park. De toren zelf is dan ook een rijksmonument tegenwoordig. In het park kan je inmiddels genieten van meer dan 60 attracties die voor kinderen tot 10 jaar meer dan geschikt zijn. Sommige van die attracties zijn al tientallen jaren in gebruik, maar blijken nog altijd zeer aantrekkelijk te zijn. Dit maakt het park op zichzelf al een bijzondere belevenis om eens mee te maken.

Gemoderniseerd park

In recente jaren is Julianatoren als pretpark weer flink in trek geraakt. Dit komt niet in de laatste plaats doordat er flink aan het park gewerkt is. In 2014 is het in grote mate opgeknapt en heropend. Daardoor is alles weer up-to-date en is de aantrekkingskracht flink toegenomen. Bovendien zijn er in die tijd ook enkele kleine veranderingen doorgevoerd, dus voor wie voor de heropening al eens is geweest zal het park ook voldoende nieuws te bieden hebben. Er is dus een goede reden aan te voeren om voor het eerst, of opnieuw, naar het park te gaan met de familie.

Attracties en mascottes

Julianatoren draait eigenlijk in grote mate om twee dingen. Enerzijds zijn er 62 attracties, waaronder een achtbaan en een darkride. Deze zijn allemaal even veel de moeite waard. Anderzijds is er ook een grote rol weggelegd voor de mascottes van het park. Jul de Muis en Julia de Muis zijn hier de bekendste voorbeelden van, maar ook de andere karakters komen prominent voorbij. Dit maakt de herkenbaarheid en de beleving alleen maar nog groter. Zeker ook omdat de mascottes overal kunnen opduiken. Al zijn ze vooral belangrijk in de diverse shows die zich iedere dag weer op het park afspelen.